Skip to content

Pigmenttivärien turvallisuudesta – Kauneusakatemiassa käytämme vain korkealaatuisia ja turvallisia pigmenttivärejä

Kauneusakatemiassa käyttää omissa koulutuksissa ja töissä, sekä jälleenmyy korkeanlaatuisia pigmentteja Saksasta.

Labina Permanent Line -väritiedote

Allergiset reaktiot ja ihotulehdukset eivät ole toivottuja sivuvaikutuksia tatuointi- tai pigmentointimeikkikäsittelyissä.

Allergiset reaktiot johtuen pigmenttien aineista:

Usein allergiset reaktiot johtuvat pigmenttien säilöntäaineista tai metallipitoisista aineista erityisesti raskasmetalleista kuten sinkistä, coboltista, kromista ja muista allergioita aiheuttavista aineista.

Epäpuhtaudet ja Azo-väriaineet pigmenteissä:

Toisena vaarana terveydelle ovat epäpuhtaudet väriaineseoksissa ja määrätyt Azo-väriaineet, jotka voivat jakautua syöpää aiheuttaviksi aromaattisiksi aminohapoiksi. Sellaiset Azo-väriainet voivat aiheuttaa myös riskin, kun tatuointeja ja kestomeikkejä poistetaan lasertekniikalla. Ne voivat rikkoutua syöpää aiheuttaviksi aminohapoiksi laserin säteestä, jonka jälkeen ne kulkeutuvat kaikkialle kehoon verenkierron mukana.

LAIT JA SÄÄDÖKSET

Saksan tasavallan kosmetiikkakomissio riskiarvioinnille (BfR) on käsitellyt toukokuusta 2000 lähtien tatuointipigmenttien aiheuttamaa problematiikkaa suositellen laillista toimenpidettä näiden pigmenttien käytöstä. Pigmentit, jotka täyttävät lainmukaiset vaatimukset takaavat korkealaatuisen suojan asiakkaille ja vähentävät mahdollisia terveysriskejä.

Euroopparaadin päätöksiä:

Euroopparaati on viime vuosina säätänyt päätöksiä tatuointi- ja pigmentointivärien käytöstä lisäten asiakkaiden suojaa. Päätökset perustuu useiden keskusteluiden, kokemusten ja analyysien lopputulokseen eri jäsenmaista.

Saksan tatuointiainesäännös:

Euroopparaadin päätöksiin perustuen Saksan ensimmäinen tatuointiaineiden säännös tuli voimaan 1.5.2009. Suurimmalta osalta se perustuu Eurooparaadin päätöksiin ja viittaa Saksan kosmetiikkasäännöksiin.

Olennaisia osia päätöksistä kuten raja-arvojen asettaminen raskasmetalleille tai polysyklisille aromaattisille hiilivedyille (PAH-yhdisteet) ei liitetty säännöksiin.

Yli 1000 kiellettyn ainesosan ja kemikaalin joukkoon lukeutuvat syöpää aiheuttavat Azo pigmentit ja aromaattiset aminohapot, allergisoivat ja herkkyyttä aiheuttavat p-Fenyleenidiamiini (PPD) ja muut aineosat, jotka on hyväksytty tähän mennessä. Ne oletetaan olevan vaaraksi terveydelle.

Tatuointisäännökset ei sido vain tatuoija vaan myös pigmenttien valmistajia, niiden jälleenmyyjiä ja kaikkia, jotka tekevät kestomeikkauksia Saksassa.

LaBina pigmentit, joiden Euroopan myynnistä vastaa PERMANENT-Line GmbH&Co. KG, täyttävät lailliset vaatimukset.

Saksalainen tuottaja, joka valmistaa pigmentimme, on erikoistunut valmistamaan tatuointi- ja pigmenttivärejä jo yli 15 vuoden ajan.

Ennen jokaista uutta tuotantoerää kaikki relevantit pigmenttivärien raaka-aineet analysoidaan ennen käyttöönottoa hyväksytyissä teknisissä laboratorioissa jopa 60 erilaisen parametrin mukaan. Samoin tarkistetaan, että ne noudattavat laillisia säännöksiä ja suosituksia.

LaBina pigmenttivärit eivät sisällä cadmiumia, chromaattia, elohopeaa, seleeniä, telluriumia, thalliumia, urania tai nestemäisiä bariumyhdisteitä.

Kaikki antimoni, arsenikki, bariumsulfaatti, lyijy, kromi ja sinkki määrät vastaavat Euroopparaadin päätöksiä  ja ovat alle suositeltujen kriittisten raja-arvojen.
Pigmenttiväriemme huolellinen tutkiminen ylittää Saksan tatuointiaineiden säännösten lainmukaiset vaatimukset.

Ennakoiden tulevia säännöksia, raaka-aineet analysoidaan jo nyt laajasti niiden raskasmetallien sisällöstä.

Ei alkoholia säilytysaineena

LaBina pigmentteissä käytämme tislattua vettä, samaa mitä myös käytetään injektioissa. Useat allergiset reaktiot pigmentointien jälkeen johtuvat käytetyistä säilöntäaineista kuten parabeeneistä. Lisäksi itiöt pigmenttiväreissä voivat aiheuttaa tulehduksia. On mahdollista, että kehon kohonnut immuunisuoja, jonka aiheuttaa kehon tulehdustila, ilmenee kohonneena vastareaktiona pigmenteille heti pigmenttikäsittelyn jälkeen, jonka seurauksena ilmenee voimakasta pigmenttivärin hylkimistä ja aiheutta haalean tai läikikkään pigmentoinnin. Jopa kuolleet itiöt voivat aiheuttaa pitkän ajan kuluessa negatiivisia reaktioita kehossa. Sen takia on erityisen tärkeää valmistaa jo alusta alkaen puhtaita, virheettömiä ja mikrobiologisesti stabiileja värejä. Alkoholi on kokemuksiemme mukaan vain rajallisesti käytettävissä pigmentointiväreissä, koska vain korkeaprosenttinen alkoholi kuten etanoli tai isopropanoli tappavat tehokkaasti kaikki itiöt. Jos alkoholi haihtuu säilytyksen aikana, voi jäljelle jäävä osa pigmenttiväristä toimia jopa ravintona mikro- organismeille ja siten tarjoaa pohjan itiöiden lisääntymiselle. Alkoholi kuivuu, ärsyttää ihoa käsittelyn aikana ja monille ihmisille se tuntuu epämielyttävältä juuri pigmentoidulla iholla.

Sen takia valmistajamme eivät käytä alkoholia LaBina pigmenteissä. Kuitenkin heidän tuotteensa tarjoavat erittäin hyvän perustan, että ne täyttävät tulevaisuuden säännökset koskien mikrobiologiaa pigmenttiväreissä.

Rautaoxideita ei lisätty pigmentteihin

LaBina Pigmentierfarben eivät sisällä rautaoksiidia. Kokemuksemme mukaan rautaoksiidit aiheuttavat usein jo muutman kuukauden kulutta kulmakarvojen pigmentoinnin värin muuttumisen ruskeasta oranssiksi/punertavaksi.

Jos kulmakarvojen pigmentointi on muuttunut punertavaksi, se voidaan korjata ja parantaa useimmissa tapaukseissa uudelleenkäsittelyllä meidän pigmentoinnilla.

Mitä useimmin kulmia on pigmentointu toistuvasti väreillä, jotka sisältävät rautaoksidia, sitä vaikeampaa on saavutta toivottu tulos, kun väriä korjataan.

Ei rajoitusta MRI-kuvauksien kanssa

Magneettikuvaus

Magneettikuvauksissa potilaan keho joutuu voimakkaan magneettikehän vaikutukseen, jonka takia emme käytä rautaoksiideja pigmenttiväreissämme. Koska pigmentoinnit, joiden värit sisältävät rautaa voivat lämmetä MRI kuvauksen aikana ja aiheuttaa ihon punaisuuta ja lieviä palovammoja iholle, missä niitä on käytetty. Kuvauksissa magneetti vetää puoleensa pigmentissä olevia ihonalaisia rautahiukkasia ja saa ne värisemään.

LaBina pigmenttien kanssa tätä vaaraa ei ole.

Novoxx-teknologian ansiosta itiövapaa

Novoxxin käytön ansiosta värimme ovat itiövapaita. Se tappaa itiöt, hiivat ja sienet. novoxxia käytetään onnistuneesti pigmenttisävyissä jo vuodesta 2004.
Mitä novoxx on?

novoxx on mineraalien yhdistelmä, joka on mullistanut turvallisen pigmenttivärien valmistuksen. Sen mikro- hienolla valkoisella jauheella on monia positiivisia ominaisuuksia. Tutkimukset todistavat, että se on yhtä harmitonta kuin implanttiaineet lääketieteessä.

Mihin novoxx vaikuttaa

Kun novoxx alkujaan löydettiin, oli pigmenttituottajilla haaste kehittää teknologia, jolla valmistaa mikro-biologisesti turvallisia kestomeikkivärejä.

Novoxx ratkaisee ongelmat avattujen pullojen säilyttämisessä pidempiä aikoja ja pigmenttien säilyvyydessä. Koska novoxx on kiinteää ainetta, se ei voi haihtua. Pullon perusnesteen vähentyessä nousee novoxxin konsentraatio pullossa ja silloin sen vaikutus itiöiden tuohoamiseen nousee.
Novoxxin imeytyy kehoon eikä keho pidä sitä vieraana aineena eikä mahdollisesti torju sitä
Tiedossamme ei ole yhtään allergista reaktiota, jonka novoxx olisi aiheuttanut pigmenteissä  Novoxxissa käytetyt mineraalit on tarkoitettu tukea haavojen paranemista välittömästi pigmenttikäsittelyn jälkeen. Vastaanotollamme voimme todeta päivittäin, että kutina on paranemisessa pigmentoinnin jälkeen vähäisempää kuin käytettäessä muita tuotteita ilman novoxxia. Siitä johtuen tuloksena on vähemmän ihon ärsytystä ja nähtävästi kauniimpi lopputulos.

Novoxx korostaa värien voimakkuutta

novoxxin hienoksi jauhettu valkoinen kristallinen pulveri LaBinin pigmenttiväreissä luo lisäksi heijastuspintaa, joka kevyesti voimistaa optisesti värin loistoa ja värikylläisyyttä ihon alla. Maksuttomat seurantakäynnit kestomeikkikäsittelyn jälkeen takaa laadun ja kestävyyden.
novoxx on innovatiivinen teknologia, joka täyttää monet käytössä olevat lailliset säännöksen niin Saksassa ja ulkomailla .

LaBina PIGMENTS

PERMANENT-Linessa käytetyt ja PERMANEN-Line GmbH&Co. KG Euroopassa myydyt pigmenttivärit valmistaa tunnettu saksalainen yritys, joka on erikoistunut jo 15 vuoden ajan tatuointi- ja pigmenttivärien valmistamiseen.

LaBina pigmenttivärit täyttävät luonnollisesti lailliset vaatimukset ja menevät vielä niiden vaatimuksissa pidemmälle, mitä lain puitteissa on  määrätty sitovaksi kaikille pigmentoijille ja tatuoijlle tatuoinitaineiden säännöksissä.

Tuotteet markkinoidaan lisäaineettomina ja ilman eläviä organismeja. Ne pysyvät steriilinä myös avaamisen jälkeen kunhan ne säilytetään oikein asianmukaisissa säilytyspulloissa.

LaBina pigmentit eivät sisällä rautaoksiidisia pigmenttejä. Kokeissa löydettyjen raskasmetallien prosenttuallinen määrä on alle Eurooparaadin suosittelemien rajojen.

Ennen jokaista uutta tuotantoerää kaikki relevantit pigmenttivärien raaka-aineet tutkitaan teknisissä laboratorioissa jopa 60 eri parametrin mukaan. Analyysituloksia on saatavilla raskasmetalleista, aromaattisista aminohapoista ja polysyklisistä aromaattisista hiilivedyistä (PAH-yhdisteet).

Tilaa Kauneusakatemian uutiskirjeUutisia kauneusalan ammattilaisille ja alasta kiinnostuneille
0

Ostoskori