Siirry sisältöön

Elokuun aikana tulossa ammattilaisille suunnattuja ONLINE täydennyskoulutuksia!

STAY TUNED!

Kasvomaskin käyttö herättää hämmennystä, koska ammattilaisetkaan eivät ole siitä samaa mieltä.

Aasialaiset koronaviruksen johtavat tutkijat suosittelevat, että eurooppalaiset ja amerikkalaiset alkaisivat käyttää maskia koronaviruksen takia.

Aasialaiset ovat perinteisesti suojautuneet kasvomaskilta pandemioissa, kun taas Euroopassa ja Amerikassa suojautuminen on ollut selvästi harvinaisempaa. Koronavirus leviää nyt nopeasti etenkin Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Haastattelin Kiinan tartuntatautien keskuksen johtajaa George Gaoa. Hän on myös tutkija ja kirjoittanut tiedelehtiin koronaviruksesta.

– Mielestäni suurin virhe Yhdysvalloissa ja Euroopassa on, että ihmiset eivät käytä suusuoja eli  facemaskia. Virus tarttuu pisaroina ja lähikontaktissa. Pisarat näyttelevät tartunnassa tärkeää roolia. Suusuoja eli kasvomaskia täytyy käyttää, koska puhuessa suusta tulee aina pisaroita, Gao sanoo haastattelussa.

Gao kertoo, että monilla koronavirus on oireeton tai oireita on vasta tulossa. Jos oireettomat sairastuneet käyttävät maskia, se voi kiinalaisen tutkijan mukaan estää viruksia sairastuttamasta muita.

Gao korostaa haastattelussa myös sitä, että sairastuneet ihmiset pitää eristää, jotta virus saadaan kuriin.

”Miksi muuten lääkärit pitäisivät maskia?”

Myös Etelä-Korean johtava COVID-19-asiantuntija, professori Woo-Joo Kim liputtaa kasvomaskien puolesta. Hänen mukaansa terveydenhoitoammattilaiset, jotka pitävät maskeja, ovat enemmän turvassa kuin ilman maskeja olevat.

– Emme näe Euroopassa ja Yhdysvalloissa ihmisten pitävän maskeja. Minusta se on outoa, hän sanoo Twitterissä ja Youtubessa leviävällä tekstityllä videolla(siirryt toiseen palveluun).

Japanissa, Kiinassa ja Etelä-Koreassa maskin käyttäminen on yleistä.

– Miksi muuten lääkärit pitäisivät maskia? He pitävät sitä, koska maskit ehkäisevät tartuntaa, professori sanoo.

Ostoskori
There are no products in the cart!
Välisumma
0,00 
Yhteensä
0,00 
Jatka ostoksia
0